2011-10-26 | 19:11:04

Läsafråga

Fråga: Hej! Jag har färgat mitt hår brunt, men färgen slits av jättesnabbt, den gör det varje gång. Jag undrar om ni har något tips så att jag kan behålla färgen längre och så det är samma färg som när jag precis färgat?

Svar: För att bevara färgen längre kan det vara en smart idé att använda ett shampoo och balsam för färgat hår. Detta gör att hårfärgen ser fräschare ut under en längre tid. De bästa hårprodukterna finns alltid hos frisören!





/Nadja


2011-10-26 | 18:50:33

Markera kindbenen

Genom att lägga skuggor i ansiktet med hjälp av rouge kan man framhäva och markera sina kindben.


♥ Välj ett rouge som är lite mörkare än din egna hudton.

♥ Använd en stor mjuk borste att applicera med. Skaka alltid bort överflödet!

♥ Sug in kinderna och applicera rougen längs med den insjunkna delen av kinderna. Borsta även från örat och ner en liten bit, inte för nära munnen!





/Nadja


2011-10-26 | 12:11:00

Läsarfrågor

Fråga: Jag har ett litet problem med att jag har mycket mjäll i min hårbotten. Jag har provat det mesta men finner ingen utväg. Jag färgar dessutom håret ca var 3:e vecka eftersom färgen snabbt försvinner. Vilket schampo rekomenderar ni?

Svar: Vi har rekommenderat Selsun till många personer med mjällproblem, det finns på apoteket och är relativt billigt!

- Schampo mot mjäll
- Vid kraftig mjäll
- Innehåller selensulfid som har en mjällbortagande effekt. Behandla 2 gånger i veckan i 2 veckor.
- Använd schampot vid behov för att motverka att du får mjäll igen.



Fråga: Jag har svart hår som jag har färgat hemma, men vill nu bli ljusbrun. Jag har köpt den hårfärg jag vill ha från H&M, men även fast jag har provat många gånger blir det ingen annan färg. Varför?

Svar: När man vill bli ljusare måste man först ljusa upp håret några steg med hjälp av blondering några gånger eftersom svart innehåller så mycket röda pigment. Vi hade bett en frisör hjälpa dig med att bli ljusare! Dumt att göra det själv hemma, av egna erfarenheter från oss båda.


Fråga: Försvinner inte tuperingen när man borstar håret efterråt?

Svar: Man måste vara försiktig när man borstar ut. Borstar du för mycket försvinner tuperingen en del, borstar du för lite syns burrigheten av tuperingen i botten. Du lär dig hitta mellanläget efter några gånger.


2011-10-26 | 09:32:00

Ta hand om ditt hår

För att få ett vackert och friskt hår krävs det att man vårdar det på bästa sätt..

Tvätta inte för ofta - Detta både sliter och torkar ut håret. Försök att tvätta håret högst varannan dag eller mer sällan och använd torrshampoo mellan tvättarna om det behövs.

♥ Val av schampo

Välj schampo efter dina behov. Har du platt hår bör du ha ett som ger volym och har du torrt hår bör du använda en produkt som ger fukt.

♥ Bra produkter

Ett välskött hår kräver effektiva produkter. Se till att investera i ett balsam som återställer hårets pH-värde och en vårdande inpackning.

♥ Vinterhår
Under vintern sliter kylan och den torra luften på våra hårsvall. Därför är det extra viktigt med just vårdande produkter som de ovan.

♥ Undvik verktygen
Försök att undvika fön, plattänger och andra redskap. Det sliter mycket på håret och om du nu måste använda ett värmeredskap är det viktigt att använda en värmeskyddande produkt.

♥ Ät rätt
Din inre hälsa har stor betydelse för ditt hår. Träning, bra kost och ibland ett extra tillskott med vitaminer och mineraler gör stor skillnad.

♥ Undersök din hårbotten
En frisk hårbotten är grunden till ett vackert hår. På hårsalongen Chambre Separée i Stockholm kan kunden göra en analys av hårbotten. Med hjälp av en diagnosapparat undersöks hårbottnen och hårrötterna för att därefter avgöra fortsatt behandling. En frisk hårbotten och en balanserad livsstil är grunden för alla vackra hår. Introduktionsbehandlingen består av information, analys, massage och styling. Behandlingen kostar 820 kronor





/Nadja


2011-10-25 | 17:03:00

Läsarfrågor

Fråga: Hej! hoppas ni kan hjälpa mig med ett problem jag har, mitt hår blir fett jättesnabbt. Om jag dushar på kvällen så är det fett vid lunch dagen efter, har ni nått tips på vad jag kan göra?

Svar: Jag (Abby) har samma problem som dig! Jag försöker tvätta håret så sällan jag kan, ca var 3-4 dag. Mellan tvättningarna använder jag ett torrschampo i botten, eller där det är flottigast. Torrschampot suger in hårfettet, observera att denna produkt skall sitta kvar i håret och inte sköljas ur fören du tvättar håret nästa gång. Vi har även recenserat ett torrshampo, du hittar den recensionen i kategorin "Produkttips".

Fråga: Mitt hår är väldigt självlockigt och blir jättesnabbt frissigt och lockigt efter att jag plattat och gått ut. Tips på ett bra värmeskydd och en efter produkt som gör håret glansigt och hålls platt?

Svar: Jag rekommenderar NAKs värmeskydd över lag, använt det på mig själv och kina kunder i nästan 3 år och skulle inte tänka mig byta. Angående ditt hårs frissighet finns det en rad bra anti-frizz produkter, Wellas flowing form har jag bara hört gott om! Den ger stadga och kontrollerar din frissighet. Glöm inte att värmeskydd ska användas vid alla värmebehandlingar, hårtork, plattång, locktång etc.!




Fråga:
Jag har nyligen blonderat mitt hår, min naturliga hårfärg är ljusbrun. Nu i efterhand ser jag att mycket av håret har brutits av i botten, vad ska jag göra? Finns det några produkter som kan hjälpa till?

Svar: Tyvärr är blekning/blondering så pass dåligt och skadligt för håret att inga produkter kan reparera brutet hår. Vi har också brutit håret av blekning och resulterade rejäla klippningar och infärgat till våra egna naturliga hårfärger, i väntan att det ska bli utvuxet och friskt hår.

2011-10-25 | 12:53:00

Lätt håruppsättning med flätning och våffeltång



En av de populäraste stylingteknikerna den här sommaren är flätningar. Flätan kommer stanna även i höst. Tillsammans med våfflat hår så blir frisyren fulländad! Lätt är det också, och det är ju alltid uppskattat.


1. Håret skall vara helt torrt och helst inte alldeles nytvättat.


2. Dela in luggen och den översta delen av överhåret i en halvmåne och sätt undan i en tofs.


3. Våffla resten av håret med en våffeltång, exempelvis en Volumaster. Börja underifrån, dela in i horisontella, ganska tunna sektioner så att alla hårstrån kommer med och blir fint våfflade. För att få mer stadga i håret kan du spraya över varje slinga med en mellanhård spray innan Du våfflar den.


4. Lugg- och hjässhåret sätter Du nu upp i en mer noggrann tofs som har sin bas långt bak. Fläta tofsen och sätt en snodd längst ut. Lägg flätan framåt i en båge, se till att änden ligger bakåt och kan döljas av håret som kommer att sättas upp härnäst.


5. Vänd huvudet upp och ner och borsta det våfflade håret så att det ligger uppåt mot hjässan (flätans/tofsens bas). Håret bör vara ganska löst ihopdraget så att det går att vrida det ett varv. Fäst det med flera stora hårspännen nära flätans bas, efter vridningen Du nyss gjort.


6. Om flätans bas syns tydligt så dra ner några slingor från det våfflade håret och fäst över.


7. Sprid ut topparna både lite uppåt, åt sidorna, bakåt och nedåt, och spraya med en hård spray under tiden så att de inte säckar ihop.


8. Avluta genom att spraya hård spray över hela frisyren.




/Abby


2011-10-24 | 10:37:00

GHD's nya kollektion

Curl up presenterar nu GHDs absolut nyaste och trendigaste kollektion!


I denna kollektion följer förutom den urläckra och handgjorda handväskan med stylern även två clips, ett smidigt värmehandtag och en look-book!


GHD Stylern är som vanligt den plattång som håller överlägset bäst kvalitet på marknaden och låter dig forma ditt hår på ett sätt du aldrig trodde var möjligt!


♥ GHD Boho Chic Collection


♥ GHD New Wave Collection


GHD Glamour Collection



/Abby


2011-10-21 | 10:20:34

Läsarfråga

- Vad är bäst, vad finns det för skillnader? Hårförlänging med vax eller microringar?


Till att börja med är metoderna lika skadliga för håret, weaving sliter minst på håret. Om du vill veta vilken metod du bör ha, skall du kontakta en frisör för en hårförlängningskonsultation.


Microringarna är en metallring som man trär genom ditt eget hår, sedan trär man in löshårsslingor och kniper fast håret med en speciell tång. Microringarna är otympligare än Keratinvax, så om du har tunt hår är det bättre med vaxet, eftersom du annars riskerar att ringarna blir synliga. Samma gäller om du vill kunna göra olika frisyrer och uppsättningar.


Keratinvax innebär att man smälter ihop löshåret med kundens egna hår tillsammans med en speciell värmetång. Keratin känns väldigt naturligt när man rör sitt huvud. Metoden håller i två till tre månader. Längre tid medför slitage på ditt eget hår. Denna metod är effektiv om man endast vill ha lite mer hår eller vill ha slingor.






/Abby


2011-10-21 | 10:19:00

Nagelbitare? Det finns bot

Att bli kvitt sin nagelbitning är inte enbart en fråga om utseende - det handlar också om handens funktion. Ömmande och svullna fingertoppar gör greppet klumpigt och finmotoriken dålig.


Huskurerna och preparaten mot nagelbitning är legio - men det är inte mycket som fungerar.
Det måste vara en kombination av behandling och mental motivation


Biter man mycket växer naglarna inte ut rakt, de blir som skidbackar, de växer konstigt på sidorna och blir väldigt sköra. Nagelbanden blöder och, ja, man hamnar i en ond cirkel.
Hemligheten är att bygga upp motivation - hjärnans roll är väsentlig i en lyckad behandling.


Hur gör man då ?


Man putsar och petar ner nagelbanden så att det inte finns några ojämnheter som kan vara frestande att bita i, rengör nagelytan och applicerar gelen. 
Gelen härdar i UV-ljus, och sedan lackas den lilla nageln.


- Naglarna blir hårda, blanka, väldigt tåliga och inte särskilt intressanta att bita i.
- Under den hårda ytan växer de naturliga naglarna, geltäcket varken hindrar eller gör dem skörare. 
- De färdiga, hårda, nya naglarna filas sedan i form och lackas. Under den hårda ytan naglarna att ostörda växa ut.
- Senare lägger man upp ett schema så att man får egna vackra naglar inom några månader.


Ett bevis för att det verkligen fungerar! Här har kunden gått med jämna mellanrum och fyllt på med material och bara efter några månader har hon egna, naturliga och starka naglar. Är det inte fantastiskt?



/Abby

2011-10-21 | 10:12:56

Läsarfråga

- Mitt hår är lite oranget, vad ska jag göra för att få bort det?


- Om ditt hår skiftar i gula och orangea toner är det bra att använda ett silvershampoo som tar bort detta. Ett silvershampoo fungerar som ett vanligt shampoo, man masserar in, låter sitta en kort stund beroende på hur mycket gula skiftningar man har i håret, och sköljer ur.


Mitt favorit-silvershampoo är detta från Matrix. Kostar cirka 200 kronor hos frisören, men det är superbra!





/Nadja


2011-10-18 | 21:15:48

Svinborste

Är man tillräckligt rädd om sitt hår kan det vara en smart idé att byta ut sin hårborste med plastknoppar till en svinborste. En svinborste är mer skonsam mot håret och ger samtidigt mer glans då hårets naturliga fett fördelas i längderna.


Jag använder själv alltid en svinborste och tycker det är mycket bättre!




/Nadja


2011-10-17 | 19:06:10

Ökad volym

För att ge håret extra volym innan styling kan man använda sig av ett torrshampoo. Detta gör att håret blir enklare att hantera och "glider" inte lika lätt.




/Nadja


2011-10-17 | 18:48:48

Få större och piggare ögon

För att få ögonen att se större och piggare ut kan man använda sig av en gul kajalpenna precis vid vattenlinjen. Man kan även använda sig av en vit kajalpenna för att få ögonen att se piggare ut, men med en gul färg får man ett naturligare resultat. Make Up Store har en gul kajalpenna i färgen Vanilla.





/Nadja


2011-10-16 | 18:25:47

Tupering



Nadja visar tupering på Abby.

Produkter som vi använde:
NAKs Puderwax
NAKs Hårspray
Tuperingskam
Utredningsborste


2011-10-15 | 19:03:30

Nak Spray Shine

Vill tipsa er om ett jättebra glansspray från Nak. Detta är en lätt glansspray utan olja som ger återspeglande glans och doftar dessutom väldigt gott, alltid ett stort plus! Spraya jämt över hela håret och håret ser genast fräschare och glansigare ut. Finns att köpa på frisörsalonger och kostar runt 100 kronor.






/Nadja


2011-10-13 | 10:41:00

Visste du detta om nya Wellas styling?

Wella Professionals Dry används i torrt hår för att forma och definera frisyren. Kanske det är svårt att komma i håg namnen på just dom produkterna? Men försök då i stället att komma ihåg färgen. Alla produkter som tillhör Dry har gul/orange färg.

  • Ocean Spritz
  • Thermal Image
  • Pearl Styler
  • Smooth Brilliance
  • Texture Touch
  • Sculpt Force
  • Bold Move
  • Shape Shift
  • Create Character
  • Rugged Fix

Wella Professionals Wet används i vått hår för att skapa volym och naturlig rörelse. Kanske det är svårt att komma i håg namnen på just dom produkterna? Men försök då i stället att komma ihåg färgen. Alla produkter som tillhör Wet har Lila färg.

  • Extra Volume
  • Perfect Setting
  • Velvet Amplifier
  • Flowing Form
  • Boost Bounce
  • Stay Brilliant

Wella Professionals Finish används för att avsluta din frisyr eller uppsättning. Kanske det är svårt att komma i håg namnen på just dom produkterna? Men försök då i stället att komma ihåg färgen. Alla produkter som tillhör Finish har Rosa färg.

  • Stay Essentials
  • Shimmer Delight
  • Stay Styled
  • Super Set
  • Dynamic Fix
  • Flexible Finish
/Abby

2011-10-12 | 10:10:00

Bli höstsnygg


/Abby

2011-10-11 | 17:44:52

Vad vill ni se mer av?

Inom kort kommer här dyka upp egna videos där vi visar hur man stylar hår, gör snygga naglar osv. Men det skulle även vara kul att höra er åsikt, vad skulle just du vilja se mer av? Vad skulle du vilja att vi gör en video om och visar? Kom med förslag i kommentarsfältet! ♥


2011-10-09 | 21:45:38

Få läpparna att se större ut

För att få läpparna att se större ut kan man använda ett ljusare läppstift och applicera ett läppglans mitt på munnen. För ännu fylligare läppar kan man fylla i konturerna med en läppenna i en naturlig färg som är så nära ens egen läppfärg som möjligt.






/Nadja


2011-10-09 | 21:38:44

Borsta aldrig blött hår

När håret är blött är det som skörast och bör därför vårdas försiktigt. Därför ska man helst inte borsta och slita i håret utan istället reda ut det med en bredtandad kam. För att håret ska må som allra bäst är det alltid bra att strunta i fönen och istället låta håret självtorka.






/Nadja


2011-10-09 | 21:30:00

Lock on!

Värmeborste är inte samma sak som en locktång, för det är piggar runt om och lindar man in ett långt hår och trycker in det ända in mot värmen så fastnar håret däri och det gör förbaskat ont att få ut det igen innan håret bränns. Värmeborste används bäst på lite kortare hår, resultatet påminner om läggningslockar och det blir mycket volym i botten. Man måste komma ihåg att hela tiden snurra på borsten så håret inte trasslar in sig.

På ett långt hår kan en värmeborste åstadkomma lite sväng i topparna.





Att sova med flätor i håret ger vågor, inte lockar. Det är dock lite svårt att få det att börja ända in i botten, och hur bekvämt är det egentligen att lägga sig med fuktigt och hårt flätat hår? Det finns mycket enklare och snabbare sätt att få jättesnygga vågor. Det stavas trippeltång.



Vågor och stora böljande lockar kan Du även får genom att använda en plattång. Tekniken är inte alldeles enkel och kräver en del träning, men när Du väl lärt Dig den så har plattången plötsligt blivit ett multiverktyg. Jean-Pierre Barda sa en gång att Du ska tänka Dig vridrörelsen Du gör med plattången som att Du gasar. Voila, Hollywoodlock.



Är det korkskruvslockar Du är ute efter så är det säkrast att göra dem med en locktång. Hur bred locktång Du skall använda beror på hur långt och tungt hår Du har. Ju kortare hår, desto bredare locktång kan Du använda. Är det längre än axellångt bör Du använda en rätt så smal locktång för då börjar håret bli ganska tungt och lockarna hänger ut sig.



Stylingtips!
För att få hållbara lockar och vågor bör håret prepareras med mousse först för att få en strävhet på hårstråna. Applicera mousse i fuktigt hår och föna håret torrt, gärna med borste för att bli av med risighet. Att spraya varje slinga men en lätt hårspray innan Du lockar eller vågar den hjälper till att ge stadga, och glöm inte att spraya efteråt också.



/Abby


2011-10-06 | 15:42:41

Rätt frisyr till din ansiktsform

Eftersom att vi alla har olika ansiktsformer passar vi inte alltid i samma frisyrer. Här nedan följer därför några tips på vilken frisyr som passar till just din ansiktsform.



♥ Fyrkantig
Ett fyrkantigt ansikte bör undvika frisyrer med hårda kanter, tillexempel mittbena, spikrak lugg och frisyrer som slutar precis vid käklinjen. Ge istället ett mjukare intryck med volym och etapper i håret. Personer med fyrkantigt ansikte klär bra i snelugg.


♥ Rund
Har du ett runt ansikte ska du ha några hårslingor tätt mot ansiktet. Att klippa av några längder intill kinden gör att ansiktet smalnar av. När du sätter upp håret, sätt inte upp hela håret utan låt alltid några slingor hänga nere vid kinderna. Undvik den rakt avklippta luggen som framhäver den runda formen.


♥ Rektangulär
Om du har ett avlångt ansikte kan du försöka få det att se mer ovalt ut. Satsa på volym och fluffigt svall. Undvik en slickad look med platt hår, det förstärker det avlånga intrycket.


Hjärtformad
Har du ett hjärtformat ansikte bör du behålla håret platt upptill och satsa på volym neråt från kinden. Ha mycket hår nere vid axlarna, kör gärna på lockar, men då bara i topparna. För att framhäva självfallet i topparna är en klippning i olika lager bra.


Oval
Har du en oval ansiktsform passar du oftast i allt. Tänk dock på att hitta en frisyr som passar din hårkvalié och stil.

Källa: Improveme.se





/Nadja


2011-10-06 | 10:15:00

Tack till Frisörexpo!

Stort tack till Frisörexpo för de sponsrade hårprodukterna. Även dessa produkter kommer vi att recencera och visa upp i olika videos här i bloggen inom kort, håll utkik!



2011-10-05 | 18:05:43

Sminklook

När du väljer smink, försök tänka på att helst ha ungefär samma färg på läppar och kiner, detta ger en fin look!





/Nadja


2011-10-05 | 17:46:00

Fuktboosta dina händer och naglar

Snart är kylan här och då ska du vara extra noga med att smörja in händerna och olja naglarna. Jag har jättebra hud, men fuktboostar ändå med en dryg och väldoftande lotion från CND, dessutom luktar den champange och glittrar! Har min lotion med mig överallt och utplacerat mindre flaskor här hemma.


Olja naglarna gör jag minst 3 gånger om dagen. När det är vinter rubbas fukten i din egna nagel och blir torr och skör, det har ni kanske varit med om? Det är därför som man bör tillföra fett till nageln. Detta gör man med en nagelolja. 


En del tror att man kan ta oljan ur skafferiet som man har till matlagning, det går tyvärr inte! Vanlig matlagningsolja har alldeles förstora molekyler jämfört med nagelolja som kan tränga sig igenom till och med material på naglarna. Då är molekylerna rätt små inte sant?


Mitt tips är att köpa en bra nagelolja samt en lotion. Gå till nin närmsta nagelstudio, du tjänar på det i längden!




/Abby


2011-10-05 | 17:35:39

Tack till Frisörgross!

Stort tack till Frisörgross för de sponsrade hårprodukterna. Dessa produkter kommer vi att recencera och visa upp i olika videos här i bloggen inom kort, så håll utkik!





2011-10-04 | 15:15:58

Fem steg till fina naglar

Att fräscha och vårdade naglar har stor betydelse för vårt utseende är det inget tvivel om. Men för att naglarna ska hållas fina krävs det att man vårdar dom väl.


♥ Börja alltid med att tvätta händerna noga. Använd gärna en nagelbandsborste för att få rent även under naglarna och runt nagelbanden.


♥ Applicera en nagelsbandcreme och massera in noggrannt.


♥ Fila och forma naglarna.


♥ Nu är det dags för nagellacket! Tänk på att alltid använda underlack innan nagellacket. Måla ett eller två lager med ditt nagellack beroende på hur heltäckande det är och avsluta alltid med ett överlack för att få nagellacket att hålla längre.






/Nadja


2011-10-03 | 20:29:47

Föna håret rätt

För att föna håret på bästa sätt finns det en del saker man bör tänka på..


♥ Håret ska vara fuktigt innan föningen, inte genomblött.
♥ Kamma igenom håret med en bredtandad kam för att bli av med eventuella tovor.
♥ Applicera en värmeskyddande produkt i hela håret.
♥ Dela upp håret och använd dig utav en rundborste för bästa resultat.
♥ Blås alltid i hårets riktning för att undvika att fjällskiktet vänds utåt.






/Nadja


2011-10-03 | 18:29:34

Ta hand om ditt hår

För att få ett vackert och friskt hår krävs det att man vårdar det på bästa sätt..


Tvätta inte för ofta - Detta både sliter och torkar ut håret. Försök att tvätta håret högst varannan dag eller mer sällan och använd torrshampoo mellan tvättarna om det behövs.


Shampoo efter din hårtyp - Tänk på att alltid välja shampoo efter just din hårtyp (torrt, skadat, färgat osv). Har du svårt för att hitta det perfekta shampoot kan du alltid rådfråga din frisör.


Använd bra produkter - För att ditt hår ska må som bäst krävs det bra produkter och massor med omsorg. Se till att investera i ett balsam som återställer hårets pH-värde och en vårdande inpackning.


Undvik värmeverktygen - Försök att undvika fön, plattänger och andra värmeredskap. Detta sliter väldigt mycket på håret och om du nu måste använda ett värmeredskap är det viktigt att använda en värmeskyddande produkt.


Ät rätt - Kosten har stor betydelse för håret. Träning, bra kost och ibland ett extra tillskott med vitaminer och mineraler gör stor skillnad. 

 


/Nadja


2011-10-03 | 17:23:57

Lär dig att göra vågor


/Abby


2011-10-03 | 16:55:15

Bli kvitt statiskt hår

I kallt väder, när håret blir torrt och du ofta går runt med mössa över huvudet, är det lätt att håret blir statiskt. Här är knepen du kan ta till för att råda bot på problemet.


♥ Vårda håret på djupet

Investera i ett vårdande, återfuktande högkvalitetbalsam, gärna från en hårsalong. Använd balsam varje gång du tvättat håret och lyxa till det med en djupverkande hårinpackning en till två gånger i veckan. Nyckeln är att hålla håret återfuktat.

♥ Återfukta under dagen
Ha en flaska balsamspray i handväskan, som du kan spruta på vid behov. Du kan också spraya lite på hårborsten innan du borstar håret.

♥ Borsta rätt
Kamma igenom håret med en kam eller borste gjord av trä istället för plast. Det ger håret mindre statisk elektricitet.

♥ Använd värmeskydd
Låt håret lufttorka när du har tid och möjlighet, men använder du hårfön och värmeverktyg, så se först till att krama i ett värmeskydd. 

♥ Tvätta sällan
Försök att inte tvätta håret oftare än två till tre gånger i veckan. Att tvätta det för ofta kan också torka ut håret.

/Abby


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!