2011-08-31 | 16:34:42

Långa fransar

Idag finns det mascaror för olika sorters behov. Men de flesta av oss vill ha en mascara med förlängande effekt. För att hitta den perfekta mascaran för detta ska man leta efter ord som "volume", "lengthening" eller "extension" i namnet. För ännu bättre effekt kan man böja ögonfransarna innan mascaran.





/Nadja


2011-08-30 | 09:58:00

Bästa knepet mot virvlar i luggen

Rak lugg


Ni vet väl att stålkammen inte bara är till för raggarna att kamma in fet brylkräm med? Det är även det bästa stylingknepet mot virvlar i luggen!


1. Dela in luggen i två passéer, den första passén skall vara närmast ansiktet och ungefär 2 cm bred.


2. Skall luggen ligga platt och rakt ner så kamma med stålkammens “rygg” liggandes tätt, tätt mot hårbotten rakt ner och föna samtidigt ovanifrån. Pressa gärna lite extra precis där virveln är. Kom ihåg att det blir rätt varmt så var försiktig.


3. Ta ner resten av luggen, kamma lite försiktigt luggen rakt ner och föna igen. Här behöver Du inte pressa så mycket som på passén innan.


Efter lite fixering med hårspray kommer Du att slippa en lugg som delar sig och den kommer att behållas rak, slät och blank! Åtminstone tills nästa hårtvätt…


/Abby


2011-08-29 | 13:36:00

Olivia Wildes partysvans

1. Börja med att sätta upp håret i en hög, stram hästsvans.

2. Sätt sedan flera snoddar i håret med jämna avstånd. Placera snodden en bit ner och dra den sedan uppåt en bit för att skapa en "bubbla" av hår.

3. Fortsätt tills du har dessa hårbubblor genom hela längden.

4. För en extra dramatisk look kan du fästa löshår i ditt eget hår, så blir svansen längre.


/Abby

2011-08-29 | 11:36:00

Fjäder extensions

En något udda håraccessoar men ack så snygg! Har sett fjädrar på bland annat Angela Monroe, Maria Montazami och Ke$ha. Finns i alla möjliga färger och är minst lika läckert som en skarp kontrast till ditt eget hår som en diskret effekt i samma färg.


/Abby


2011-08-26 | 17:49:08

Hitta rätt läppstift för dig

♥ Har du blek hy och bränner dig lätt i solen har du ofta kalla undertoner. Du passar bäst i röda färger som drar åt blått eller rosa.


♥ Olivfärgad hy som lätt blir solbränd har ofta varma undertoner och passar bra i röda färger som går åt orange eller brunt.





/Nadja


2011-08-26 | 14:08:00

Storstäda sminkväskan

Måste erkänna att jag inte är så duktig på att rensa bland mitt smink men efter denna artikel från Idealguiden kanske det blir av:

"Du kommer väl ihåg att du måste gå igenom och rensa din sminkväska då och då?! Smink har begränsad hållbarhet och du måste kasta krämer, mascaror och makeupsvampar som kan ha blivit fulla med bakterier och som kan göra att din hud blir irriterad."


Du gör rent ditt ansikte noggrant för att sedan använda en foundation som blivit gammal och härsken, makeupsvampar och borstar som du har haft löst liggande i sminkväskan och som blivit smutsiga, mascara som du lånat ut till din bästa väninna. Du kan få ögoninfektioner och irritationer om du sminkar dig med en mascara som det kommit bakterier i eller som har blivit för gammal.

Torra sminkprodukter har längre livslängd än smink som innehåller fukt. Kom ihåg att alltid skruva åt korken på mascaror, foundations, krämer osv så håller de längre och bakterier hålls utestängda.
Generellt kan man säga att hudkrämer, mascara och ögonskuggor håller i mer än 30 månader i oöppnad förpackning.

Mascara har en hållbarhet på ungefär 3-6 månader max, men byt omgående om den börjar lukta annorlunda och klumpar sig. Dra ej borsten upp och ner då den förstörs snabbare.

Kajal
håller ca 2 år, vässa pennan ofta för att få bort bakterier. En flytande kajal håller ca 1 år.

Tvätta dina borstar och svampar med vatten och tvål minst 1ggr/v. Ska förvaras i separat ask i sminkväskan.

Krämburkar
håller i ca 3 månader om du tar ur den med fingrarna. Hudkrämer har en symbol som anger hur länge produkten håller efter det att du öppnat den.

Foundation
som är vattenbaserad håller upp till 1 år och oljebaserad upp till 2 år, men märker du att den luktar annorlunda och inte ser ut som den brukar göra ska du slänga den.

Puder håller ungefär i 2 år, men märker du att du får hudirritationer har den blivit gammal och måste slängas. Viktigt att tvätta puderborsten ofta.

Rouge håller också ungefär 2 år, men kom ihåg att tvätta rougeborsten titt som tätt!

Läppstift
kan hålla allt från ett halvår till 1½ år, men ska slängas om du känner att den luktar konstigt och är grynig.

Läppglans
håller från två månader och uppåt, det beror på om du torkar av läpparna innan du applicerar på nytt, för annars kommer det ner bakterier i behållaren. Om du märker att glanset har fått en annan lukt och att konsistensen blivit tunnare ska du slänga den.

Concealer
håller ca 6 månader – 1 år, men ska också slängas om den börjar lukar illa och om konsistensen blivit annorlunda.

Ögonskugga
kan användas i flera år, se till locket alltid blir riktigt stängt och om den börjar smula så har den blivit dålig. Krämskugga håller i ca 2 år.

Läppenna
håller i ca 2 år. Vässa pennan ofta så håller du bakterierna borta.

Nagellack
håller ca 2 år. När konsistensen börjar bli seg är det dags att kasta den."



/Abby

2011-08-26 | 12:08:40

Slingor

Nu till hösten hör det nästan till att många blir sugna på att förändra håret. Antingen att klippa sig i en ny frisyr eller satsa på en ny hårfärg. Vågar man inte ta steget och prova en helt ny hårfärg kan man lägga i slingor. Det är nämligen så att mörkare och ljusare slingor livar upp håret mer än att bara ha en enda färgnyans i hela håret.





/Nadja


2011-08-26 | 11:52:13

Torrshampoo

En del har lättare att få fettigt hår än andra, men alla vet vi att håret helst inte ska tvättas för ofta. Har man lätt för att få fettigt hår är detta extra viktigt att tänka på då håret kommer att producera ännu mera talg (fett) i hårbotten om håret tvättas för ofta. Varannan dag är lagom.

Men för att hålla håret fräscht mellan tvättarna kan man ta hjälp av torrshampoo som finns i en mängd olika märken och dofter. Jag själv har testat detta torrshampoot och tyckte att det både doftade gott och gav ett bra resultat. Finns att köpa på tillexempel Rusta för 30-40 kronor, värt att testa!

Men hur fungerar torrshampoo då? Jo, torrshampoot sprayas i sektioner, lyft upp slinga för slinga och spraya en bit ifrån hårbotten. Massera sen litegrann med fingrarna, färdigt!





/Nadja


2011-08-26 | 10:09:00

Läsarfråga

FRÅGA: Hur jag än gör blir mitt hår fett inom 10 timmar.. Alla säger att det beror på mchjälmen, men vissa dagar ligger jag bara hemma och det bli lika fett endå. Detta problem uppstod när jag var 10 år. Jag tvättar endast håret ca 3 ggr i veckan. Inget hjälper!


1. Använd rätt schampo. Med hjälp av rätt schampo och balsam ser man en förändring snabbt, jag rekommenderar KEUNEs serie oily scalp and hair. Den serien använder jag flitigt som jag gjort de senaste tre åren. Du behöver inte mycket av schampot, tryck ut en klick likt en femkrona och shamponera håret, det kommer inte mycket lödder nu. Skölj av och upprepa med ytterligare en femkrona. Nu ska du se att det löddrar på, skölj av och applicera balsam. Vad du gjort nu är att du tvättat bort eventuella stylingproduktern och rengjort hårstrået på djupet.

2. Rengör dina borstar och kammar. Där gömmer sig mycket smuts och gamla stylingprodukter bland borsten!
Här kan du läsa om hur du rengör borstarna.

3. Införskaffa ett torrschampo, spray eller puderform. Proukten suger upp fettet som en svamp och det ser nytvättat ut hela dagen, dessutom förvillar den utväxten. Torrschampot ska inte sköljas ur.


KEUNE - finns att köpa hos din frisör.



/Abby

2011-08-25 | 16:00:00

Rengör din plattång

Även om man kanske inte alltid tänker så mycket på det så samlas det lätt stylingprodukter, damm och annat smuts på din plattång. Detta ska naturligtvis tas bort och då finns ett enkelt knep att ta till. Fukta en trasa med fönsterputs och rengör försiktigt plattorna. Nu har du en ren och fin plattång igen!


/Nadja


2011-08-25 | 15:48:38

Fixa enkla vågor

För att fixa snygga vågor i håret och slippa slita med värmeverktyg finns ett enkelt knep..

♥ Applicera en stylingkräm i fuktigt nytvättat hår.
♥ Dela in håret i mittbena och fläta i två flätor.
♥ Ta ur flätorna på morgonen, dra igenom med fingrarna och spraya. Klart!





/Nadja


2011-08-25 | 12:07:00

Minska godissuget

Godissug varje dag? Det är inte lätt när man väl är fast i sockersugträsket.

- För att minska sötsuget är det bra att minska på snabba kolhydrater. Skär alltså ner på godis, ris, pasta, bröd, läsk, chips och ersätt dom med fullkornspasta, fullkornsris, knäckebröd osv.

- Ät en rejäl frukost med mycket protein så dämpar det även suget under dagen.

- Dina mål ska alltså innehålla mer protein som kyckling, kött osv och mindre kolhydrater, då kommer du att vara mättare längre och därför inte känna något sockersug.

- Att unna sig godis är absolut inte fel, men att äta det varje dag är absolut inte bra. Ha en dag i veckan där du unnar dig och kämpa de andra dagarna så ska du se att ditt sockersug minskar.






/Abby

2011-08-25 | 09:05:00

Läsarfråga

FRÅGA: Brazilian blowout är "olagligt" i Sverige nu på grund av risk för cancer. Det borde ni ju veta!

- Jag har vid något tillfälle tänkt att jag skulle skriva om vilken fantastisk behandling Brazilian Blowout är. En keratin-behandling för håret som slätar ut och effekten håller i 12 veckor. Det har ju nästan varit för bra för att vara sant, och nu har det visat sig vara det också.



Brazilian Blowout är en keratinbaserad hårprodukt. Nästan alla keratinbaserade mjukgörande hårprodukter innehåller någon form av Formaldehyde, en giftig gas som i dess rena form är hälsovådlig. Är gasen kemiskt utblandad i vatten eller något annat ämne kallas det att produkten är Formaldehyde-fri, men kan frigöras och orsaka obehagliga hälsotillstånd. Trots detta är det helt lagligt att använda detta ämne i hårprodukter. Att just Brazilian Blowout nämns är för att många frisörer och stylister klagat på bl.a.  irriterade ögon och näsblod när de utfört Brazilian Blowout-behandlingar trots att det skall vara helt fritt från detta ämne. Undersökningar har gjorts och har bekräftat misstankarna.

Du kan bli utsatt för Formaldehyde genom att andas in det, om det kommer in i dina ögon eller om det är tillsatt i en produkt som du kan få på huden. Du kan även bli utsatt för det av misstag genom att du rör vid ditt ansikte, äter mat eller dricker något efter användning av en produkt som innehåller Formaldehyde utan att du tvättar händerna först. Det kan irritera ögon och näsa, orsaka hosta och väsande andning. Det kan även leda till allergiska reaktioner på huden, i ögonen, i lungorna såsom astmaliknande andningsproblem, hudutslag och klåda. När Formaldehyde finns i en produkt och kommer i kontakt med ögonen kan det skada ögonen allvarligt och till och med leda till blindhet. Formaldehyde kan kopplas ihop med näs- och lungcancer. Oavsett om denna gas finns i en produkt eller i luften är den hälsovådlig.

Vad kan du som kund göra? Läs innehållsförteckningen! Formaldehyde finns sällan som ren produkt i hårprodukter, utan är utblandad och heter då något av följande:

methylene glycol
formalin
methylene oxide
paraform
formic aldehyde
methanal
oxomethane
oxymethylene
CAS Number 50-00-0



/Abby


2011-08-24 | 17:04:00

Läsarfråga

FRÅGA: Hur kan man få håret plattare UTAN plattång? Om man lätt får lockigt hår av fukt, hur döljer man det? Vilka produkter ska man använda? 

-
Det finns någa olika alternativ om man vill få ett rakt hår utan att använda sig av plattång. Här nedan har jag listat några. När det gäller produkter finns det en hel del produkter mot just frissigt hår. Kolla hos frisören!

1. Brazilian Blowout Keratin behandling
- En permanent behandling av håret som sägs vara skonsammare än den klassiska rakpermanenten. Denna behandlning görs endast på salong och funkar på alla typer av hår; afro, tjockt, lockigt osv. Behandlingen tar cirka 3 timmar och håller sedan i omkring 4 månader. Jag har själv aldrig provat denna behandlning, men jag har varit med och fått göra den och resultatet blev kanonbra! Här kan du läsa mer om behandlningen.

2. Klassisk rakpermanent
- En rakpermanent sliter enormt mycket på håret och blir nästan aldrig sådär sprikrakt som man tänkt sig. Oftast behöver man ändå platta för att få det helt rakt, detta kan dock variera beroende på vilket hårtyp man har. I de flesta fall förstör en rakpermanent håret väldigt väldigt mycket och därför gäller det att vara försiktig!

3. Föna håret rakt
-
Med hjälp av en fön och en rundborste kan man föna håret rakt. Men glöm aldrig värmeskyddet!





/Nadja


2011-08-24 | 16:23:00

Vilken hårfärg passar du bäst i?

En fin färgning kan lyfta ditt hår. Men det är inte alltid lätt att hitta rätt ton till lockarna. Ta reda på din hudtyp så blir valet lättare vid hårfärgningshyllan.

Testa din hudtyp
En enkel tumregel när du väljer hårfärg är att ta reda på om du är en varm eller kall hudtyp.
Gör så här:
- Tryck på huden vid tummen.
- Om den drar åt blått eller rosa är din hudtyp åt det kalla hållet.
- Om den drar åt gult är din hudtyp åt det varma hållet.

Ljus hy
Du passar i: Har du en kall hudton kan en askblond eller mörkbrun färg lyfta
ansiktet. Är du varm i hudtonen passar du i färger med guldiga nyanser, såväl
ljusa som mörka. De tar fram din egen hudton och din ögonfärg bättre.

Undvik:
Är du kall ska du undvika kopparfärger och är du varm så välj bort
kritvita eller silverfärgade toner eftersom de drar ner ditt ansikte.

Mörk hy
Du passar i: Är du kall funkar en mörk plommonfärg eller en mellanbrun till
riktigt mörkbrun färg. Är du varm kan du gå på ”Beyoncéfärgen”, det vill säga
varma siraps- och honungstoner som bryter av ditt mörka hår på ett läckert
sätt. Är du lite mörkare kan du också prova en intensiv kaffe- eller chokladfärg
med lite röda eller guldiga toner i.

Undvik:
Den kalla ska passa sig för
varma, guldblonda färger och den varma funkar inte i blonda asktoner.

Olivfärgad hy
Du passar i: Den kalla kan lägga en askfärgad grundton med ljusa slingor i
för att få fram sina färger. Du kan också välja askbruna
eller chokladbruna toner som är mjuka och fina till hudnyansen. Den varma får
rätt effekt och lyster i huden med kopparbruna eller ljusare guldblonda färger. Du
kan också prova en guldbrun nyans som ger djup åt din naturliga hårfärg.

Undvik: Koppartoner för den kalla kan ge dig ett blekt intryck och plommonfärgade
toner för den varma kan göra att du ser ”sjuk” ut.




/Abby

2011-08-24 | 10:06:00

Platt mage till ikväll!

Vill du klämma dig i ett åtsittande fodral till en fest? Du kanske inte kan gå ner särskilt mycket i vikt på en dag, men du kan definitivt ge ett slankare intryck genom några små knep. Så här får du en platt mage tills ikväll - eller någon annan kväll då du behöver det!

Undvik salt
Salt binder vatten och kan få dig att känna dig svullen. Samma dag som du ska ha på dig en tajt outfit är det därför en bra idé att skippa salta snacks, soppor, färdigrätter och halvfabrikat, som ofta innehåller en hel del salt.

Skippa kolsyran
Kolsyra gör att din mage fylls av luft, vilket får den att svälla. Undvik därför också läsk, mineralvatten och andra kolsyrade drycker. Tänk också på att gärna skippa öl, mousserade vin och tonic-, sodavatten eller läskbaserade drinkar på själva festen.

Drick mycket vatten
Vatten rensar hela systemet, så passa på att dricka rejält med vanligt kranvatten för att skölja ur kroppen.

Hoppa över tuggummit
Även tuggummi gör att magen ser större ut, då du får ner luft i magen när du tuggar. Vill du fräscha upp andedräkten innan partyt är det bättre att borsta tänderna, skölja med munvatten eller ta en minttablett.

Tugga långsamt
Vill du ha en platt mage till kvällen så se till att tugga maten ordentligt och långsamt under dagen. Det minimerar luften du får ner i magen och hjälper matsmältningen.

Undvik mjölk och mjöl
Även vete och mejeriprodukter får vissa att svullna om magen, så vill du vara på den säkra sidan ska du gärna skippa även dessa.

Akta dig för fibrer
I vanliga fall är fiberrika matvaror jättebra. De fyller upp magsäcken, får tarmarna att jobba och gör att du känner dig mätt länge. Men när du vill ha platt mage för en kväll är det bättre att hålla sig ifrån fiberrika livsmedel, då fibrerna sväller i magen och gör att den ser större ut.

Satsa på kaffe eller te
Koffein fungerar urindrivande och ökar förbränningen, så sippa kaffe eller svart te när du inte dricker vatten.

/Abby


2011-08-23 | 10:13:00

Skimrande kropp





/Abby


2011-08-22 | 22:40:00

Bli kvitt med frissigt hår

Satsa på vattenbaserade produkter
Alltför tunga hårprodukter kan göra håret platt, så försök att hitta lättare anti-frissprodukter som är baserade på vatten istället för olja. Applicera från öronhöjd och nedåt i fuktigt hår, skriver Allure.com. Sedan kan du om du vill använda volymizer i rötterna.

Djupvårda en gång i veckan

Med hjälp av regelbundna inpackningar kan du ge ditt hår den fukt det behöver för att inte bli torrt och frissigt. Testa gärna en hot-oil-behandling med jojobaolja.

Leta efter 2-i-1
På sistone har det börjat komma hårprodukter som både ger håret volym och gör det mjukt. Testa till exempel Sebastian Volupt Spray Gel, som ger tjockare, lenare strån.

Använd alltid värmeskydd

Alla bör använda en värmeskyddande spray när de använder värmeverktyg, men det är extra viktigt för dig med tunna, sköra hårstrån. Värmen kan annars skada håret och göra det frissigt.





/Abby


2011-08-22 | 13:08:34

Skapa en page utan att klippa





/Abby


2011-08-22 | 10:28:00

Skötselråd för konstnaglar

Fina och hållbara naglar är ett resultat av gott samarbete mellan Nagelterapeuten och Kunden. Den professionella behandlingen kommer att ha längre hållbarhet om du hjälper till att sköta dina naglar hemma!

* Regelbunden nagelvård förebygger problem- dvs, gör regelbundna återbesök.

* Vårda dina naglar dagligen. Använd nagelolja minst två gånger om dagen. Oljan hjälper den naturliga nageln att må bra under materialet. Och mår den naturliga nageln bra, då sitter materialet bättre. Nagelplattan består av keratin och är porös, vilket gör att den lätt torkar ut. En uttorkad nagelplatta är mer benägen att flisa sig och gå av.

Naglelolja är en förutsättning för att dina naglar ska hålla så bra som möjligt.

* Använd en mjuk nagelborste för att göra rent under naglarna. Peta aldrig med något vasst under naglarna, det kan skada nageln!

* Använd gärna handcreme, speciellt på vintern då naglarna gärna blir torra.

* Var rädd om dina naglar, använd de inte som verktyg!

* Slit aldrig bort material från naglarna, ska du ta bort de, gör det på salong.
* Använd diskhandskar när du diskar.

* Använd fingertopparna mer än naglarna.

* När du ska öppna en läskburk, använd tex en nyckel istället för naglarna.

* Använd inte remover innehållande aceton.



/Abby


2011-08-21 | 12:40:00

Rätt & fel

Rätt
  • Använd gummihandskar när du diskar
  • Använd bomullsvantar när du utför trädgårdsarbete.
  • Remover skall användas varannan vecka.
  • Applicera nagelolja två gånger om dagen och investera en bra handkräm.
  • Öppna bildörren med sidan av pekfingret.
  • Ny fingerföring, som om naglarna vore nylackade. Använd fingertopparna.
Fel
  • Använd inte remover med olja, färg, parfym eller aceton.
  • Peta inte under naglarna, håll rent med en nagelborste så ingen smuts fastnar.
  • Fila inte på naglarna.
  • Använd inte naglarna som verktyg, öppna inte läskburkar med naglarna!
  • Peta aldrig bort material på egen hand! Du kan skada dina egna naglar allvarligt.



/Abby


2011-08-20 | 12:00:00

Undvik oren hy

För att hålla huden i ansiktet ren och fräsch krävs det att man tar hand om den väl. En väldigt viktig regel för att undiva smuts och bakterier är att undvika att röra med fingarna i ansiktet. På fingrarna finns smuts, fett och bakterier.






/Nadja


2011-08-19 | 16:12:00

Håll munnen fräsch!

För att bli av med odören ska man i första hand se till att hålla munnen ren. 85-90 procent av all dålig andedräkt börjar vid oren munhåla. Bakterier runt tänder, tandköttet, i tandköttsfickor och på tungan avger svavelgaser – som luktar illa.

1. Borsta tänderna två gånger om dagen och var noga med att borsta nere vid tandköttskanten och insidan av tänderna.

2. Se till att hålla rent mellan tänderna med tandtråd eller mellanrumsborstar.

3. Borsta tungan med en tungskrapa – gör det försiktigt, du kan skada ömtålig vävnad.

4. Besök din tandhygienist och tandläkare regelbundet.

5. Ät regelbundet.

6. Undvik starkt kryddad mat, cigaretter och alkohol.

7. Är du ofta torr i munnen? Skölj munhålan med vatten eller hitta andra alternativ på Apoteket.







/Abby


2011-08-18 | 17:00:00

Rengör dina kammar och borstar!

Bland det snuskigaste jag vet är hårborstar fulla med hår och gamla stylingprodukter. Speciellt som kund på en salong har jag en liten skräck för att behöva bli kammad eller borstad i håret med smutsiga verktyg.

Hur rengör man då hårborstarna och kammarna bäst?
Jo, med ett par droppar schampo, hett vatten och en diskborste! Använd kammen till att kamma ur besvärliga och intrasslade hårstrån i hårborsten. Diskborsten skrubbar bort gammal hårspray och andra stylingpoduktrester som klibbat fast på pinnarna.

Oavsett om borsten har gummihandtag eller trähandtag så brukar botten vara av någon slags gummi, och för att förlänga livslängden på Dina verktyg bör Du låta dem torka upp och ner, alltså med pinnarna neråt. Då rinner vattnet bort lättare.





/Abby


2011-08-17 | 20:10:00

Få lacket att hålla längre


Nagellack blir lätt fult och skavs bort bara någon dag efter att man målat. Men det finns knep för att få lacket att hålla längre. Börja med ett underlack, måla sen ett eller två lager med nagellacket och avsluta alltid med ett överlack. Överlacket gör att nagellacket håller längre.




/Nadja


2011-08-16 | 14:42:00

Stylingtips till page



Page är tidlös frisyr som de flesta kvinnor klär i. Vi listar knepen för dig med den kvinnliga sexiga looken.

Har du tjockt hår?
Då kan du med fördel klippa upp din pagefrisyr för att få lite extra liv i håret.

Vill du klippa lugg? Till page passar en rak, tjock lugg bättre än en tunn variant som kan få dig att se väldigt flickig ut.

Är din hårkvalité
av det finare slaget kan detta snarare få frisyren att se ännu tunnare åt. Då är det bättre att klippa hela håret i samma längd och sedan använda lite volympuder i hårbotten för att ge frisyren ett lyft.

Har du ett lockigt hår är det lätt att en kort pagefrisyr ser ut som en triangel. Det är då smartare att klippa av håret precis ovanför axlarna. Du kan också tunna ur håret lite grann baktill.

Använd inte alltför mycket hårprodukter i en kort frisyr. För en fräsch, naturlig look räcker det med lite volymspray som får lufttorka.

Vid festligare tillfällen kan du enkelt piffa upp frisyren genom att sätta i snygga hårspännen eller ett läckert hårband. Svep den eventuella luggen åt sidan och tupera bakhåret lite, eller sätt upp halva håret och föna in topparna på underhåret.




/Abby

2011-08-16 | 14:26:36

Concealer

Concealer är bra om man vill dölja mörka ringar under ögonen, finnar och röda nyanser i ansiktet. Det är dock viktigt att man inte väljer för mörk nyans på sin concealer, det gör nämligen att det man vill dölja istället framhävs. Välj hellre en ljusare nyans och tänk på att sudda ut noga.







/Nadja


2011-08-15 | 10:15:00

Nagelbitare!

Ett tips för nagelbitare att sluta:

Långa naglar – sätt på ett par lösnaglar och behåll dem på så länge som möjligt. Då lösnaglarna fallit av, sätter du dit en ny omgång naglar. När detta par också fallit av har naglarna under dessa växt utan att brytas och hållt sig starka. Se nu till att sköta om dessa!


Hur fräscht ser detta ut? Alienhänder skulle jag säga, hade skämts om dessa nävar vore mina.
Bildkälla: Google




/Abby


2011-08-15 | 00:15:00

Lermask för fet hy



Det finns 4 olika hudtyper, vi har normal hy, torr hy, fet hy och blandad hy. För personer med fet hy funkar lermask bra. Lermasken rengör nämligen och tar bort överskottet av sebum, som är hudfett. Personer med fet hy har lätt för att bli glansig i den så kallade T-zonen som är näsa, haka och panna.




/Nadja


2011-08-12 | 13:07:00

Beachvågor

En av de mest eftertraktade sommarfrisyrerna är de slappa beachvågorna som ger en känsla av att du kommit direkt från en skön dag på stranden. Den klassiska looken syns ofta på catwalken, men är enkel att fixa själv hemma.

1. Börja med att tvätta
och handdukstorka håret. Krama sedan i en värmeskyddande produkt och lite hårmousse för extra stadga.

2. Använd en mellanstor locktång för att locka håret. Locka igenom håret och välj gärna olika stora slingor för att skapa en mer naturlig look. Låt lockarna svalna och dra försiktigt igenom dem med fingrarna.

3. Avsluta med att spreja hela håret med en saltvattenspray. För extra volym kan du ta lite stylingpuder i hårbotten.




/Abby


2011-08-11 | 19:22:00

Drömmer du om längre hår?

Här är tio hårtips jag har fått lära mig på vägen till höftlångt hår!

1. Ett hår som går ned på halva ryggen är flera år gammalt (4-5 år gammalt) och skört. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i silke eller spets, eller en tunn nylonstrumpa. Skulle du slita i det eller slita en borste vårdslöst genom det?

2. Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan "sömmar" eller skarvar. Det finns billiga handgjorda kammar utan skarvar på tex Kicks av märket Wika.

3. Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, tex vid städning. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt.

4. Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

5. Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

6. Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

7. Gör inpackningar en till två gånger i veckan. Du kan göra en egen inpackning med ditt vanliga favoritbalsam, ta en del balsam, 1/4 del honung och 1/4 del aloe vera gel. Värm i micron några få sekunder tills det blir varmt, applicera på torrt eller handdukstorkat hår, vira en handduk runt och låt det sitta i 10 min - 1 timme, skölj noga.

8. Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

9. Klipp inte för mycket. Hår växer ungefär 1 cm i månaden, går du till frisören varje-varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om eller be en kompis klippa dig istället. Håll däremot efter och klipp av kluvna hårtoppar.

10. Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Sköt om dig.





/Abby


2011-08-11 | 19:19:01

Framhäv din ögonfärg

Blåa ögonDu passar i ögonskuggor i färgerna orange, rosa, rött och rostfärgat.
Bruna ögonDina ögon framhävs bäst i blått, kalla lila toner och grönt.
Gröna ögon – Gröna ögon framhävs bäst i lila ögonskuggor, men även i blått, rost, gult och rosa.




/Nadja


2011-08-11 | 19:11:37

Välkommen hit!

Hej! Vi är två tjejer som heter Nadja och Natalie (även kallad Abby) och pluggar tillsammans till frisörer på ett gymnasium i Malmö. Nu i höst inleder vi vårt sista år och ska därför även framföra ett projektarbete ihop.

Vi var snabba med att komma på vår idé, vi ville skapa en skönhets-blogg! Här kommer vi att inspirera dig till enkla vardagsfrisyrer, snygga sminkningar och våra bästa nageltips, då Natalie är utbildad nagelteknolog. Vi båda har ett stort intresse för allt vad skönhet innebär!

Vi hoppas att ni kommer att gilla vår blogg och det vi vill förmedla. ♥


Nadja - Natalie


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!