2011-10-25 | 12:53:00

Lätt håruppsättning med flätning och våffeltång



En av de populäraste stylingteknikerna den här sommaren är flätningar. Flätan kommer stanna även i höst. Tillsammans med våfflat hår så blir frisyren fulländad! Lätt är det också, och det är ju alltid uppskattat.


1. Håret skall vara helt torrt och helst inte alldeles nytvättat.


2. Dela in luggen och den översta delen av överhåret i en halvmåne och sätt undan i en tofs.


3. Våffla resten av håret med en våffeltång, exempelvis en Volumaster. Börja underifrån, dela in i horisontella, ganska tunna sektioner så att alla hårstrån kommer med och blir fint våfflade. För att få mer stadga i håret kan du spraya över varje slinga med en mellanhård spray innan Du våfflar den.


4. Lugg- och hjässhåret sätter Du nu upp i en mer noggrann tofs som har sin bas långt bak. Fläta tofsen och sätt en snodd längst ut. Lägg flätan framåt i en båge, se till att änden ligger bakåt och kan döljas av håret som kommer att sättas upp härnäst.


5. Vänd huvudet upp och ner och borsta det våfflade håret så att det ligger uppåt mot hjässan (flätans/tofsens bas). Håret bör vara ganska löst ihopdraget så att det går att vrida det ett varv. Fäst det med flera stora hårspännen nära flätans bas, efter vridningen Du nyss gjort.


6. Om flätans bas syns tydligt så dra ner några slingor från det våfflade håret och fäst över.


7. Sprid ut topparna både lite uppåt, åt sidorna, bakåt och nedåt, och spraya med en hård spray under tiden så att de inte säckar ihop.


8. Avluta genom att spraya hård spray över hela frisyren.




/Abby


Kommentarer;
Sofia

Detta måste prövas! :)

2011-10-26 kl. 10:12:48

Gratis design av Mimmi Webdesign


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!