2011-08-25 | 09:05:00

Läsarfråga

FRÅGA: Brazilian blowout är "olagligt" i Sverige nu på grund av risk för cancer. Det borde ni ju veta!

- Jag har vid något tillfälle tänkt att jag skulle skriva om vilken fantastisk behandling Brazilian Blowout är. En keratin-behandling för håret som slätar ut och effekten håller i 12 veckor. Det har ju nästan varit för bra för att vara sant, och nu har det visat sig vara det också.



Brazilian Blowout är en keratinbaserad hårprodukt. Nästan alla keratinbaserade mjukgörande hårprodukter innehåller någon form av Formaldehyde, en giftig gas som i dess rena form är hälsovådlig. Är gasen kemiskt utblandad i vatten eller något annat ämne kallas det att produkten är Formaldehyde-fri, men kan frigöras och orsaka obehagliga hälsotillstånd. Trots detta är det helt lagligt att använda detta ämne i hårprodukter. Att just Brazilian Blowout nämns är för att många frisörer och stylister klagat på bl.a.  irriterade ögon och näsblod när de utfört Brazilian Blowout-behandlingar trots att det skall vara helt fritt från detta ämne. Undersökningar har gjorts och har bekräftat misstankarna.

Du kan bli utsatt för Formaldehyde genom att andas in det, om det kommer in i dina ögon eller om det är tillsatt i en produkt som du kan få på huden. Du kan även bli utsatt för det av misstag genom att du rör vid ditt ansikte, äter mat eller dricker något efter användning av en produkt som innehåller Formaldehyde utan att du tvättar händerna först. Det kan irritera ögon och näsa, orsaka hosta och väsande andning. Det kan även leda till allergiska reaktioner på huden, i ögonen, i lungorna såsom astmaliknande andningsproblem, hudutslag och klåda. När Formaldehyde finns i en produkt och kommer i kontakt med ögonen kan det skada ögonen allvarligt och till och med leda till blindhet. Formaldehyde kan kopplas ihop med näs- och lungcancer. Oavsett om denna gas finns i en produkt eller i luften är den hälsovådlig.

Vad kan du som kund göra? Läs innehållsförteckningen! Formaldehyde finns sällan som ren produkt i hårprodukter, utan är utblandad och heter då något av följande:

methylene glycol
formalin
methylene oxide
paraform
formic aldehyde
methanal
oxomethane
oxymethylene
CAS Number 50-00-0



/Abby


Kommentarer;

Gratis design av Mimmi Webdesign


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!